top of page
< Back

Francis Vandecruys

Ik ben één van de drie club-API’s.

Ik ben sinds een jaar of 10 trouwe voetbalouder van mijn zoon Jack en al ongeveer even lang ploegverantwoordelijke van 1 van onze jeugdteams. Op dit moment ben ik ploegverantwoordelijke van onze jongvolwassenen (U21) en tevens jeugd-coördinator.

Wat ooit begon als een plaats om eens te gaan proberen voetballen, is gedurende al die jaren uitgegroeid tot een plaats die zoveel meer is dan een voetbalclub, een plaats waar zowel ik als mijn gezin zich volledig thuis voelen. Het spreekt voor zich dat in zulke omgeving er dan ook geen plaats is voor overschrijdend gedrag. Als club-api wil ik me dan ook mee inzetten om iedereen zich goed te laten voelen in deze warme familieclub.


Als speler, ouder, trainer, begeleider, bestuurder, vrijwilliger of sympathisant, kan je bij mij als Club API terecht met een vraag, vermoeden of klacht over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Je kan me een mailtje sturen op api@fcbelgica.be, het contactformulier invullen of bellen op +32 476 33 67 69. Ik ben geregeld aanwezig op de club, vooral op woensdag (tijdens of na de jeugdtrainingen) en zaterdag tijdens de thuiswedstrijden van de jeugd. Je mag me gerust persoonlijk aanspreken of we spreken af op een gepaster moment en plaats.


Als Club-API luister ik naar je vraag of verhaal, behandel jouw melding in alle discretie en verleen ik je advies bij de mogelijke vervolgstappen of doorverwijzing. We hebben hiervoor in de club een duidelijk en correct actieplan.


Groeten en tot op FC Belgica


Francis

+32 476 33 67 69

Francis Vandecruys
bottom of page