top of page

Seizoen 2023-2024, het was een topper!

Op een enkele inhaalmatch na, zit het Belgica seizoen er weer op.

Fc Belgica blies 50 kaarsjes uit, leeft meer dan ooit tevoren en dat hebben we allemaal geweten! 💚❤️


Voor we terugblikken op een geweldig seizoen, nog even de afsluitende evenementen in de verf zetten:

  • Weekend 3-5 mei: HET WEEKEND! 2 dagen Hoge Rielen sluiten we op zondag af met een Fc de Kempen- Fc Belgica battel. 11 matchen, 11 keer voetbalplezier!

  • Zaterdag 18 mei: onze familiedag met BBQ, inschrijven via www.fcbelgica.be/familiedag2024


Sportief was dit seizoen eentje met een paar gouden randjes en heel veel fantastische resultaten!

Onze eerste ploeg, die vorig jaar net het behoud kon vrijwaren, sloot het seizoen met een 10-0 winst af en eindigde zo op een dik verdiende 3de plaats!

De Reserven werden knap 2de in hun reeks, onze veteranen B 4de. De veteranen A kenden een moeilijk seizoen, maar gaven elke match weer het beste van zichzelf en konden zo 4x zegevieren.


Kampioen in de eerste seizoenshelft, nipt 2de in die 2de helft. Onze “oudste jeugdploeg” heeft er knap parcours opzitten & laten zien dat ze klaarstaan om, als senior, FC Belgica te ondersteunen en ons nog veel mooie momenten te laten beleven.


Kampioen der kampioenen dit seizoen, onze Rode U15. Met een totaal van 200 gescoorde goals (en nog een match tegoed) stonden ze 2x op rij op het hoogste schavotje. “Sjalalalalala… oooh Belgica” weerklonk bijna elke match!


De groene U15 speelde voor het eerst op een volledig veld & dat bleek niet evident. Na een spannende match konden ze zaterdag dik verdiend zegevieren, ze zijn klaar om na de zomer deze trent verder te zetten!


Met 3 extra ploegen na de winterstop werden vele kids echte Belgicanen. Onder leiding van geweldige vrijwillige trainers en begeleiders (waarvan meer dan enkele U15 of U21-speler zijn) deed onze jongste jeugd het echt fantastisch!


Spelvreugde van onze allerkleinste blijft een waar genot! Van U7 tot U13 waren er een heel seizoen lang vele lachende gezichten te zien, winnen en verliezen, een penalty trappen na het affluiten en samen dat bonnetje opdrinken... Voetbal zoals het hoort te zijn!


Buiten het wekelijkse vertier in onze kantine draaiden we ook al feestend een geweldig seizoen waar we met 50 jaar Belgica enkele extraatjes bijstaken! Een uitverkochte jaarmarkt editie, een Italiaanse avond om duimen en vingers bij af te likken, wafels en wijn die deur uitvlogen, Quizzen in onze kantine, nieuwe retro-tenues voor alle ploegen, een verjaardagsfeestje met een heus museum & heel wat oude bekende.


Belgica is meer dan een club... het is net een familie. Vol met mensen met een hart voor de club, die graag hun steentje bijdragen en samen genieten van alle momenten naast het veld!


Een dikke proficiat & 1000x dank jullie wel!

Uit naam van het feest-sportief & hoofdbestuur van FC Belgica! We zien elkaar opnieuw dit weekend, op 18 mei & bij de start van volgend seizoen! 💚❤️283 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page